Hiša DV.

Stanovanjska hiša se umešča v prostor na robu manjšega ruralnega naselja in ima pogledom na kotlino, zato je celoten združen bivalni prostor s kuhinjo, jedilnico ter dnevno sobo usmerjen proti jugozahodu z lepm pogledom v daljavo.

V zgornjem nadstropju temu sledi tudi razporeditev otroških sob ter spalnice, saj so vse orientirane tako, da ponujajo lepe poglede na zeleno okolico.

Ker oba odrasla člana družne večinoma delata od doma, je tloris pritličja zasnovan tako, da ponuja prostor za delo z orientacijo jugovzhod.

Vsi servisni prostori so umeščeni na vzhodnem delu objekta. 

Dovoz do objekta je urejen iz severovzhodne strani zemljišča, kjer je urejeno tudi parkiranje pod nadstrešnico z manjšo lopo.

Zunanja ureditev je namerno zasnovana tako, da se pogledi odprejo šele ko iz javnega,  očem dostopnega dvorišča s potjo pod pokritimi površinami dosežemo zahodni del objekta , kjer je predvidena terasa in v nižjem nivoju še bazen z zelenimi površinami.

Stanovanjska_hisa_VD_1_01_02.jpg

Hiša DV

Področje

Arhitektura

Lokacija

Dolenjska

Leto

2020 / 2022

Ekipa

ROPOT GROUP arhitekti

Foto

ROPOT GROUP

Stanovanjska_hisa_VD_2_02.jpg
Stanovanjska_hisa_VD_1_01.jpg