Prostor, ki je dobil nova krila.

Stanovanje v več sto let stari hiši v starem delu Ljubljane je bilo potrebno predelave. V stanovanju se sedaj po predelavi skrbno izmenjujeta nova oprema, izdelana po meri, stari kosi pohištva in izbrani posebni dodatki za dom. Ta zmes različnih elementov prostor naredi veder in svež kljub visoki starosti hiše.

Stanovanju smo odvzeli del površine in na preostalem delu zasnovali manjšo različico stanovanja. Potrebno je bilo tudi zasnovati novo kopalnico, ki je dobila mesto znotraj obstoječe spalnice. Stanovanje še vedno delno ohranja koncept prehodnih sob, kjer se izmenjujejo tudi različne višine in širine prehodov iz enega prostora v drugega.

 

Za del predelnih sten smo ponovno uporabili dvoje starih vrat iz stanovanja, ki jih nismo potrebovali več. Zasteklene površine vratnih kril prepuščajo dnevno svetlobo in omogočajo pogled skozi okno iz spalnega dela prostora. Stanovanje je tako dobilo sodobnejše poudarke na zanimivi zgodovinski osnovi, ki je polna preteklih zgodb.

Ropot-Group-Interier-K-krila-P-03.jpg

Stanovanje K

Področje

Interier

Lokacija

Ljubljana

Leto

2021 / 2022

Ekipa

Tina Semolič, Petja Ogrinc

Foto

Rok Avsec

Ropot-Group-Interier-K-krila-P-02.jpg
Ropot-Group-Interier-K-krila-P-04.jpg
Ropot-Group-Interier-K-krila-P-06.jpg

V stanovanju se skrbno izmenjujeta nova oprema izdelana po  meri s starimi kosi pohištva in dodatki. Zmes obojega prostor ustvarja veder in svež, kljub večstoletni starosti hiše.

Ropot-Group-Interier-K-krila-P-07.jpg
Ropot-Group-Interier-K-krila-P-08.jpg

Stanovanje še vedno delno ohranja koncept prehodnih sob, kjer se izmenjujejo tudi različne višine in širine prehodov iz enega prostora v drugega.