top of page

Slovenska različica pop-up flat-a v Berlinu

Dom slovenskega oblikovanja je nadaljevanje projekta Pop-up flat I FEEL DESIGN v Berlinu, le da smo ga tokrat preselili v Ljubljano. V ljubljanskem stanovanju smo zasnovali interier, kjer smo predstavili izdelke in umetnost slovenskih oblikovalcev, umetnikov in podjetij. Predstavili smo več kot 30 kakovostnih znamk slovenskega oblikovanja.

Stanovanje je bilo del Dunajskih mozaikov, sodobne večstanovanjske stavbe avtorske skupine Abiro. Opremili smo ga v popolnoma funkcionalno stanovanje tako, da smo v njem zasnovali  spalnico, opremljeno s posteljo in posteljnino, kuhinjo s kuhinjskimi potrebščinami in jedilnico s porcelanom, dnevno sobo, v kateri po igračah sodeč prebiva mlada družina, delovnim kotičkom in nekaterimi ravno dovolj osebnimi stvarmi, da je občutek, da smo vstopili v razstavni salon, izginil. Stanovanje je kar pokalo po šivih od mladostne energije, ki so jo izžarevali kosi igrivega in spogledljivega slovenskega dizajna, obiskovalci pa so v enem mesecu preizkusili in med seboj primerjali posamezne izdelke, hkrati pa so se lahko pozanimali tudi o ceni in naročilu.

Dom_slovenskega_oblikovanja-(7)_04.jpg

Dom slovenskega
oblikovanja

Področje

Interier

Lokacija

Ljubljana

Leto

2016

Ekipa

Tina Semolič, Rok Avsec in Ana Gruden

Foto

Obešalnik, Studio Drevo, The ball, Lina furniture Vaze, Jernej Mali, Atelje Mali, Afternoon Dilajt, Desna hemisfera, Cup light, Aklih Design Studio

Dom_slovenskega_oblikovanja-(10)_01.jpg
Dom_slovenskega_oblikovanja-(5)_03.jpg
Dom_slovenskega_oblikovanja-(1)_05_2.jpg
Dom_slovenskega_oblikovanja-(4)_02.jpg

Lahko so se udeležili tudi enega od šestih dogodkov med samim trajanjem projekta in so zajemali tri svetovalnice (arhitekturne, nepremičninske in svetovalnice o prenovi), tri kuharske dogodke in delavnici »Lego za možgansko nego«.

Naš cilj je bil, da spodbudimo združevanje slovenskih kreativcev z lastno samoiniciativo in se med seboj povežemo pod okriljem ene bivanjske enote, s tem pa okrepimo konkurenčnost in prepoznavnost na domačem in tujem trgu. Hkrati smo domačim oblikovalskim sladokuscem dokazali, da je kakovostnih in oblikovno dovršenih oblikovalskih izdelkov toliko, da lahko z njimi opremimo kar nekaj stanovanj.

Dom_slovenskega_oblikovanja-(16)_09.jpg
Dom_slovenskega_oblikovanja-(9)_06.jpg
Dom_slovenskega_oblikovanja-(16)_08.jpg
Dom_slovenskega_oblikovanja-(11)_07.jpg

NAZAJ

NAPREJ

bottom of page