top of page

Interier Ž.

Iz dela večjega stanovanja smo iz odvzetega dela oblikovali manjše stanovanje, namenjeno oddaji, ki bo omogočalo nastanitev od 3 do 5 oseb. Zaradi umeščenosti med hiše v stari Ljubljani dobiva stanovanje malo svetlobe, največ spalno-bivalni del.

 

Iz bivše garderobe smo naredili kuhinjo, jo v celoti prenovili in jo povečali še za predprostor, tako, da se lahko prostor prezračuje preko okna. Pri prenovi smo ponovno uporabili marsikatero obstoječo pohištvo in ga po potrebi  tudi predelali.  

 

Za družinske spalne prostore smo izkoristili višji strop in v bivalni prostor umestili dvignjeno galerijo z dvema ležiščema. Eno samostojno ležišče je ponujeno tudi pod galerijo, še dve dodatni pa na raztegljivi sedežni garnituri.

DO5C3994_04.jpg

Interier Ž

Področje

Interier

Lokacija

Ljubljana

Leto

2021 / 2022

Ekipa

Tina Semolič, Petja Ogrinc

Foto

Ropot Group

DO5C4024_05.jpg

Za prevladujoče materiale v interierju smo vzeli naravne, svetle odtenke lesa, sončno rumeno in nebeško modre odtenke barve za optimističen in navdihujoč prostor. Steno pri jedilnemu kotu smo popestrili z grafičnim motivom hrane in pijače v optimistični rumeni barvi ter dodali še zgodovinske fotografije Ljubljane in same stavbe, v kateri se nahaja stanovanje. 

DO5C3979_06.jpg
DO5C4025-2-03.jpg
DO5C4069_07.jpg

Bivalni prostor živahen in dinamičen  naredijo skrbno izbrana svetila (nekatera so stara in prenovljena, nekatera narejena po meri v rumenih in svetlo modrih odtenkih) ter fotografija in slika okoli rumene sedežne garniture. To zaokroži celoten prostor, ki postane tako prijeten, da bi v njem ob sončnih in deževnih dnevih lahko kar posedali ure in ure ter gledail skozi okno.

NAZAJ

NAPREJ

bottom of page